Puur bewustzijn – wees je buitengewone zelf!

foto: Galyna Andrushko

Leven vanuit puur bewustzijn, vraagt om zelfonderzoek. Om jezelf te accepteren zoals je bent. Wees buitengewoon en uniek! Durf jezelf te zijn. Ga op zoek naar wie je diep van binnen bent.

Wie ben ik?

Vraag jezelf af: “wie ben ik?” Welk deel van mij is echt? Wat is echt? Wie ben ik diep van binnen? Welk deel van mij verandert nooit?

We zijn niet wat we bezitten, wat we doen, of hoe anderen ons zien. Wie we fundamenteel zijn, is ons diepste zelf. Ga op zoek naar het deel van jou dat bijzonder is, je kunt alles zijn of doen, waar je je aandacht op richt.

Het ego en ons hogere zelf

Wayne Dyer heeft het erover dat we bestaan uit ons ego en ons hogere zelf. Het ego is het deel van ons dat altijd wil winnen en zich wil bewijzen. Het hogere zelf is onze ziel. Deze 2 zijn altijd met elkaar in gevecht. We zijn dus zowel ons ego als ons hogere zelf. Welk deel geef jij de meeste ruimte?

Stop identificatie met je gedachten

Wie ben je als je je volledig identificeert met je gedachten? Uiteindelijk ben je niet je gedachten. Je hebt gedachten. Door minder te denken, sta je meer in het nu. Ga dus uit je hoofd en meer naar je gevoel. Zorg ervoor dat je aanwezig bent in de alerte ruimte, in het nu. Dat je bent vanuit puur bewustzijn.

Schoonheid

Wanneer je in het nu bent, herken je overal schoonheid. Wanneer je denkt, zie je het niet echt. Denken doe je vanuit je linkerhersenhelft. Iets echt waarnemen met al je zintuigen vraagt actie van je rechterhersenhelft. Om iets echt te zien, heb je alerte aandacht nodig. Focus je dus op je zintuigen en op het nu. Je zult merken dat je daardoor veel meer kunt genieten van wat er is.

Puur bewustzijn

Ramana Maharshi zei dat ieder levend wezen ernaar verlangt zich continu gelukkig te voelen. Volgens hem begint dit met zelfonderzoek.

Wie ben ik, is daarbij de centrale vraag. Hij stelt dat je niet je zintuigen bent, niet je adem en niet je geest die denkt. Wanneer je dat allemaal niet bent, wie ben je dan wel? Hij komt dan uit bij puur bewustzijn. Volgens Maharshi is het antwoord op de vraag “wie ben ik?” dus puur bewustzijn.

Hoe ziet jouw pure bewustzijn eruit? Lees ook eens het artikel Authenticiteit – wees lekker jezelf (met stappenplan).

Boeken over bewustzijn:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin