lichaamsgerichte psychosociale therapie

Bij lichaamsgerichte therapie maken we gebruik van de wijsheid van je lichaam. Wat jouw lichaam wil vertellen, staat dan ook centraal in de therapie. Soms weet je heel goed met je verstand de zaken te beredeneren en te analyseren, maar loop je toch steeds tegen dezelfde patronen aan. Wanneer je in therapie kunt doorvoelen waar je gedrag vandaan komt, ontstaat er ruimte voor verandering. Voelen is dan ook het uitgangspunt in het werk in mijn praktijk.

Bij lichaamsgerichte psychosociale therapie ga je vooral voelen wat er in jouw lichaam te ervaren is. Hierdoor krijg je meer inzicht in jezelf en kun je patronen doorbreken.

Wijsheid van je lichaam

In therapie ga je vooral ervaren wat er in je lichaam speelt. Je wordt je bewust van gedachten, gevoelens en sensaties. Hierdoor ontstaat inzicht en de mogelijkheid om bewust andere keuzes te maken. 

therapie trajecten

Kijk hieronder bij de trajecten om een idee te krijgen van wat ik je zou kunnen bieden. 
Uiteraard is ieder traject op maat gemaakt en ga ik volledig uit van wat jij op dat moment nodig hebt. 

traject

Voel je goed

Soms zit je even niet goed in je vel.  Dan is het fijn om een steuntje in je rug te ervaren. Graag help ik je te voelen wat er in je speelt. Jouw lichaam is hierbij het uitgangspunt.

In de lichaamsgerichte therapie maak ik onder andere gebruik van technieken uit de psychologie, Gestalt, systemisch werk, bio-energetica, psychosynthese, focussen en mindfulness. Ook kan ik meditatie, visualisatie, (energetisch) lichaamswerk en ademhalingsoefeningen inzetten.

Kortom: samen aan de slag om je weer goed te voelen.

traject

Sensitief sterk

Ben je hooggevoelig? Wil je als hoogsensitief persoon (HSP) leren hoe je je gevoeligheid als kracht kunt inzetten?

Graag help ik je om ook de mooie kanten van het HSP zijn te omarmen. Door middel van energiewerk en visualisatieoefeningen leer je om je sensitiviteit te managen. 

Samen kijken we welke tools jou helpen om de uitdagingen van het HSP zijn, het hoofd te bieden, en overprikkeling tegen te gaan. 

Kortom: graag help ik je de kracht van jouw sensitiviteit te herontdekken.

traject

Anti-stress

Ervaar je veel stress in je leven? Zit je een burn-out of loop je daar bijna tegen aan? Dan begeleid ik je graag.

In lichaamsgerichte therapie kunnen we samen dieper ingaan op de onderliggende factoren stress & burn-out. Wat zijn jouw specifieke stressoren of triggers en hoe kun je daar beter mee omgaan.

Het leren aangeven en voelen van je eigen grenzen kan een mooie ingang zijn om chronische stress te voorkomen. 

Je leert weer ervaren hoe het voelt om ontspannen te zijn. En krijgt handvatten voor de toekomst. 

 

 

werkwijze

Na een eerste kennismaking om te zien of er een klik tussen ons is, volgt een uitgebreide intake. Tijdens de intake kijken we welke thema’s en verlangens er bij jou spelen en waar je aan zou willen werken. 

In de sessies die volgen werken we altijd in het hier en nu met wat er op dat moment aandacht vraagt.  Naast het gesprek letten we vooral op alle non-verbale signalen, wat wil je lijf je vertellen. Door deze lichaamsgerichte benadering ontstaat er snel inzicht. Ik werk met alles wat zich aandient in het hier en nu.
Jij bent nieuwsgierigheid en bereid om je eigen overtuigingen en patronen te onderzoeken en zo nodig andere keuzes te maken. Het uiteindelijke doel is dat je leert om  aandacht  te hebben voor wat er werkelijk in je speelt. Bewust te zijn van je gevoelens, gedachten en behoeften en bewust te kiezen voor hoe je daarmee omgaat.  Jouw lichaam is de sleutel

Met verschillende methoden begeleid ik je op een ervaringsgerichte manier  d.w.z. lichaamsgerichte oefeningen en houdingen, technieken uit de gestalt, ademwerk, meditatie, visualisaties, sensorimotor psychotherapie, focussen als ook technieken uit de psychologie en energetisch lichaamswerk. Soms leg ik mijn handen op een plek op je lichaam, zodat je dat deel beter kunt ervaren en kunt luisteren naar wat het je aan wijsheid wil zeggen.

 

tarieven & vergoedingen

Lichaamsgerichte psychosociaal therapie wordt door de meeste zorgverzekeraars vanuit de aanvullende verzekering vergoedt. Check altijd even bij je eigen verzekering hoe het in jouw specifieke situatie zit. Een overzicht van vergoedingen vind je op zorgwijzer.nl

Lichaamsgerichte psychosociale therapie sessie60 minuten€ 95,-
Intake lichaamsgerichte psychosociale therapie60 minuten€ 95,-
Kennismaking lichaamsgerichte psychosociale therapie30 minutenGratis