Authenticiteit – wees lekker jezelf (met stappenplan)

foto: Wasu Watcharadachaphong
Probeer jij je ook aan te passen aan wat jij denkt dat de omgeving van je verwacht om erbij te horen? Dan ben je niet de enige. Mensen zijn kuddedieren en willen graag ergens bij horen. Om erbij te horen denk je vaak dat je je moet aanpassen, maar niets is minder waar.

Authenticiteit gewaardeerd

Het blijkt dat mensen die gewoon zichzelf zijn beter liggen bij andere mensen. Wanneer je authentiek bent, komt wat je doet, wat je zegt en wat je uitstraalt met elkaar overeen. Anderen vinden dat prettig, omdat het duidelijk is wat ze aan je hebben. Het geeft hen zekerheid. Wees dus gewoon lekker jezelf! Anderen zullen je erom waarderen.

Authenticiteit en geluk

Onderzoek heeft aangetoond dat hoe meer je jezelf bent hoe gelukkiger je bent. Er bestaat dus een relatie tussen hoe gelukkig je bent en hoe authentiek je bent. Wees dus open en oprecht. Doe je eigen ding en wees je echte zelf. Je wordt er gelukkig van.

Stappenplan voor een meer authentiek leven

Hoe wordt je nu meer authentiek? Om authentiek te leven is het handig wanneer je weet wie jezelf bent en wat jij belangrijk vindt.

  1. Ontdek jezelf. De sleutel zit hem denk ik in voelen. Minder vanuit je hoofd leven en meer vanuit je hart. Voelen wie jij in wezen bent en wat je op aarde komt doen. Mediteer maar eens op wat je diep van binnen wilt, wie jij bent.

  2. Negeer wat anderen van jou vinden. Iedereen vindt wel iets over jou. Laat ze lekker. Het is hun mening en zegt helemaal niets over jou. Tuurlijk is het wel handig wanneer veel mensen hetzelfde over jou vinden, om even bij jezelf te voelen of daar een kern van waarheid in zit en te bekijken of je deze spiegel net even nodig hebt. Maar trek je in principe niets aan van de mening van anderen, hun mening zegt iets over hen, niet over jou.

  3. Trek je eigen plan. Doe lekker je eigen ding. Wij zijn gewend om ons hoofd niet boven het maaiveld uit te steken. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg, is een typisch Nederlandse uitdrukking. Misschien moeten we die omdraaien. Doe maar lekker gek, trek je eigen plan en doe wat bij jou past. Daar wordt je uiteindelijk zelf het gelukkigst van.

  4. Straal het uit. Wanneer je lekker jezelf bent, straal je dat ook uit naar anderen. Zij worden ermee besmet en erdoor geïnspireerd. Anderen zullen je als voorbeeld gaan beschouwen om ook te kiezen voor wie zij in dit leven willen zijn. Door authentiek te zijn, verspreid je geluk.

Wees jezelf, er zijn al anderen genoeg.” – Loesje

Boeken over authenticiteit:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?