Minder druk, druk, druk – geef verveling meer status

foto: Albund

Tegenwoordig wordt druk zijn gezien als een soort statussymbool. Wanneer je niet druk bent, doe je niet mee in de maatschappij. Hoe drukker je bent, hoe belangrijker, zo lijkt het. Echter al die drukte heeft ook een keerzijde. Steeds meer mensen raken gestresst of burn out. Laten we ons met z’n allen weer eens gaan vervelen!

Waarom zijn we allemaal zo druk?

Willen we niet onder doen voor anderen? Willen we graag anderen pleasen? Kunnen we geen keuzes meer maken? Allemaal vragen die je voor jezelf zou kunnen beantwoorden. Waarom ben jij zo druk en zou je het niet anders willen? Neem je gewoon eens voor om minder druk te zijn. Alleen jij kunt je leven veranderen en anders vormgeven. Sta eens bewust stil bij de drukte in jouw leven. Heb jij nog ruimte voor verveling?

Laten we ons weer eens ouderwets vervelen.

Ken je dat gevoel nog, verveling? Dat je gewoon even niets moet en helemaal niet weet wat je wilt doen? Dat gevoel dat de tijd eindeloos lijkt te duren. Verveling schept ruimte voor nieuwe dingen. Het maakt plaats voor creativiteit. Vanuit verveling ga je weer spelen, of gewoon een beetje lummelen. Doen waar je op dat moment zin in hebt. Dat lummelen is goed voor je. Het geeft je rust en brengt je in balans. Het geeft je nieuwe energie.

Stappenplan voor verveling:

Met het stappenplan voor verveling behoort druk, druk, druk binnenkort ook voor jou tot de verleden tijd.

  1. Maak keuzes. Zeg eens wat vaker nee, zodat je wat lucht en ruimte in je agenda creëert. Nee tegen sociale verplichtingen, maar ook nee tegen materiële zaken. Wanneer je minder spullen nodig hebt, heb je minder geld nodig en dat schept ruimte.
  2. Stop met multitasken. Doe 1 ding tegelijk en geef dat je volle aandacht. Uiteindelijk heb je hierdoor minder tijd nodig om de dingen die je wilt doen, gedaan te krijgen. Zo houd je tijd over om een lekker te niksen.
  3. Zet kruizen in je agenda. Reserveer tijd voor jezelf in je agenda. Die tijd is echt voor jou, gewoon om even te doen waar jij op dat moment zin in hebt.
  4. Verhef verveling tot statussymbool. Zeg eens als iemand vraagt hoe het met je gaat: “ik heb helemaal niets te doen, ik verveel me rot”. Kijk hoe de ander reageert. Je krijgt waarschijnlijk heel verbaasde reacties. Met jouw antwoord help je de wereld om bewust te worden van de drukte-gekte, een stapje terug te doen en druk, druk, druk niet meer als maatstaf te nemen.

Laten we met z’n allen verveling meer status geven. Druk, druk, druk is vanaf nu verleden tijd.

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin