Hou van jezelf! 10 Tips voor zelfliefde

foto: Valery Bareta
Weet je hoe speciaal jij bent? Je bent uniek! Je verdient liefde, niet alleen van de mensen om je heen, maar ook van jezelf. Per slot van rekening ben jij de belangrijkste persoon in jouw leven.

Zelfliefde als basis voor geluksgevoel

Toch is het voor veel mensen lastig om van zichzelf te houden, helemaal wanneer we door een moeilijke periode heen gaan. Zelfliefde is niet egoïstisch of narcistisch, het gaat erom dat je in contact staat met wie jij in wezen bent. Het bevordert jouw welzijn en geluksgevoel.

In contact staan met je wezenlijke zelf, vergt dat je beperkende overtuigingen en oude emoties loslaat. Al deze dingen staan vaak in de weg om van jezelf te houden.

10 tips om meer van jezelf te houden

Speciaal voor jou (en alle anderen :-D) hier 10 tips om meer van jezelf te houden.

  • Begin je dag door iets positiefs tegen jezelf te zeggen. Hoe mooi je eruit ziet, hoe goed je iets hebt gedaan. Gewoon iets waardoor je moet glimlachen.

  • Zorg goed voor je lichaam door het te voeden met gezond eten.

  • Beweeg je lichaam en houd van het je lichaam. Koester het door het regelmatig te verwennen, bijvoorbeeld door jezelf lekker in te smeren met een heerlijke olie of bodybutter.

  • Geloof niet alles wat je denkt. Stop je innerlijke criticus.

  • Omring jezelf met mensen die van je houden, je aanmoedigen en steunen in de dingen die je doet. Mensen die je bevestigen in hoe bijzonder je bent.

  • Stop met vergelijken. Je bent uniek, dus het heeft geen enkele zin om je met anderen te vergelijken.

  • Maak een einde aan alle giftige relaties. Doe het direct. Iedereen die jou het gevoel geeft dat je niet die fantastische persoon bent, die je bent, verdient geen plek in jouw leven.

  • Vier het leven. Geef jezelf schouderklopjes voor alles waar je trots op bent.

  • Stap uit je comfortzone. Doe eens iets nieuws. Je voelt je heerlijk wanneer je iets nieuws hebt gedaan. Iets dat je voorheen nog niet kon.

  • Wees blij met en omarm alles wat jou anders maakt. Deze dingen maken jou uniek en speciaal.

Liefde & zelfliefde is besmettelijk

Wanneer je van jezelf houdt, zal je merken dat de mensen om je heen ook anders op jou reageren. Ze voelen dat je lekker in je vel zit en vinden het fijn om bij jou te zijn. Liefde en zelfliefde werkt besmettelijk. Hoe mooi is dat? Het mooie van zelfliefde is dat je er zelf zoveel invloed op hebt. Ga dus direct aan de slag met bovenstaande 10 tips.

Boeken over zelfliefde:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin