Meer bewegen – wat houdt je tegen?

foto: ProStockStudio

We weten allemaal dat bewegen goed voor ons is, maar toch doen we het vaak niet. Zelf neem ik me regelmatig voor om meer te gaan bewegen, maar ik mis de zelfdiscipline om het ook echt te gaan doen of vol te houden. Er zijn altijd wel belangrijkere dingen die ik wil doen. Ik weet ook wel dat dat puur uitvluchten zijn. Ik verzin iedere keer wel een ander excuus.

Maak een eind aan de uitvluchten

Speciaal voor iedereen die net als ik last heeft om zichzelf te motiveren om meer te sporten, maak ik hieronder een eind aan alle excuses. Ook enkele tips om het wel vol te houden.

Excuus 1: Ik heb nog  een hoop te doen. Door de dag te beginnen met sporten,  voel je je energieker en krijg je dus makkelijk alles wat je nog wilt doen, voor elkaar.

Excuus 2:  Ik heb geen tijd. Sporten hoeft echt niet veel tijd te kosten. Je krijgt er energie van, waardoor andere dingen je gemakkelijker af gaan en minder tijd hoeven te kosten.

Excuus 3: Ik beweeg al genoeg. Ja, een lunchwandeling is ook goed voor je en tijdens het huishouden beweeg je ook, maar dat is toch anders dan even intensief sporten. Door intensief te sporten gaat je hartslag omhoog en bouw je conditie op.

Wat voor excuses gebruik jij om niet te hoeven sporten?
Hieronder nog enkele tips om het makkelijker vol te houden en om jezelf te motiveren.

Tips om sporten in je leven in te bouwen

  • Plan je sportactiviteiten in de ochtend. Onderzoek heeft uitgewezen dat als je ’s ochtends plant om te sporten, het vaker daadwerkelijk gebeurt dan wanneer je het sporten in de avonduren plant. Je bent ’s avonds meer vermoeid, waardoor het er vaker bij in schiet.

  • Zet sporten echt in je agenda.  Op die manier blijft het niet bij een voornemen, maar ga je het ook daadwerkelijk doen. Ook zorg je er zo voor dat er geen andere activiteiten in de weg staan van jouw sportmoment.

  • Ga samen met iemand sporten.  Door met iemand anders af te spreken, heb je een stok achter de deur. Ook is het natuurlijk veel gezelliger om met z’n 2-en te sporten.

Heb jij nog tips om ervoor te zorgen dat je vaker sport? Misschien helpt het mij nog een stukje in de goede richting.

Boeken over sporten:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin