Tijd een schaars goed – doen wat jij belangrijk vindt

foto: FabrikaSimf

Weet jij ook regelmatig niet meer waar je de je tijd vandaan moet halen om alles wat je wilt doen voor elkaar te krijgen? Dan heb ik nu enkele tips voor je om beter met je tijd om te gaan.

Schaarse tijd

Tijd is in onze maatschappij steeds schaarser. Je moet van alles en je wilt van alles. Sta jij er wel eens bij stil of alles waar je zo druk mee bent ook wel belangrijk is voor jou? Steven Covey heeft een mooi modelletje ontwikkeld waarbij je iedere activiteit indeelt in of het dringend is en of het belangrijk is.

Dringend of belangrijk

Dringend houdt in dat onze onmiddellijke aandacht is vereist. Een telefoon die gaat is dringend, de meeste mensen kunnen deze niet negeren. Of iets belangrijk is heeft te maken met resultaten. Als iets belangrijk is draagt het bij aan je persoonlijke doelstellingen. Op dringende zaken reageer je, voor belangrijke zaken in echter initiatief vereist. Wanneer je je doelstellingen niet helder hebt, ben je vaker geneigd om veel aandacht te geven aan de dringende zaken.

Persoonlijke doelstellingen

Wat heb jij voor persoonlijke doelstellingen in je leven, wat vindt jij belangrijk? Wees je meer bewust van of iets wat je aan het doen bent of wilt doen, belangrijk is. Maak op basis daarvan ook weer keuzes in welke taken je wel of niet oppakt. Ook hier geldt dat het bereiken van je doelstellingen initiatief vereist. Er is dus meer voor nodig dan alleen reageren op alle dringende dingen (van anderen) die op je pad komen. Wanneer je je eigen plan trekt, wordt je gelukkiger, doordat je bezig bent met wat voor jou belangrijk is.

Oefening: wat is voor jou belangrijk

Zoek een rustig plekje, pak een vel papier en schrijf eens op wat jij belangrijk vindt in jouw leven. Dat kunnen bepaalde mensen zijn, bepaalde activiteiten of iets dat je voor jezelf wilt creëren. Maak er eens een mooi lijstje van.
Zodra je je meer bewust bent van de dingen of mensen die voor jou belangrijk zijn, kun je de schaarse tijd die je hebt, bewust daaraan besteden. Je geniet zo meer van het leven, want je bent bezig met de mensen en dingen die jou energie geven.

Boeken over time management:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin