Volg je intuïtie – luister naar de stem van je onbewuste

foto: serazetdinov
Ken je dat stemmetje dat je af en toe iets influistert? Vaak weet je intuïtief of iets goed is of niet. Vanuit je onderbewuste wordt er iets ingefluisterd of je krijgt een bepaald gevoel erover. De kunst is om daarnaar te luisteren en je erop af te stemmen.

Begrijp me niet verkeerd hoor, de beste beslissingen neem je met je ratio en je intuïtie. Het is dus absoluut niet de bedoeling dat je volledig naar je onderbuikgevoel luistert, maar neem je onderbuik, je intuïtie wel serieus.

Slaap er een nachtje over

In onze Westerse wereld leggen we heel sterk de nadruk op ons verstand, onze ratio. We leren van jongs af aan verstandige beslissingen te nemen, door bijvoorbeeld een lijstje met voors en tegens te maken. Wanneer je dat doet, werk je puur vanuit je verstand. Op die manier neem je alles wat je onbewust waarneemt niet mee in je beslissing. Je onbewuste is echter een grote bron van kennis, die je niet mag onderschatten of negeren. De oude volkswijsheid: “slaap er een nachtje over” is er niet voor niets. Wanneer je voor een moeilijke beslissing staat, is het heel goed om er even een nachtje over te slapen. Je zet dan namelijk je onbewuste aan het werk.

Visualiseer de verschillende keuzes

Wanneer je voor je een grote beslissing staat, is het inderdaad handig om er even een nachtje over te slapen. Maar nog beter is het om je intuïtie meer in te bouwen in je dagelijks leven. Je kunt je bijvoorbeeld voornemen om iedere beslissing die je neemt niet alleen met je verstand te nemen, maar ook even bewust in je lichaam te voelen. Stel je beide keuzes die je hebt voor. Stel je voor dat je de beslissing al genomen hebt, hoe voelt dat dan voor jou. Word je er blij van? Of bijvoorbeeld zenuwachtig? Stel je dan voor dat je de andere keuze gemaakt zou hebben. Hoe voelt dat? Door dit te visualiseren, zet je je intuïtie aan het werk. Op deze manier leer je wat een bepaalde keuze gevoelsmatig met je doet en neem je niet alleen de rationele aspecten in je beslissing mee.

Dagdromen

Neem ook eens wat vaker de tijd om gewoon te mijmeren, te dagdromen. Door ruimte en rust in te bouwen in je leven, geef je automatisch meer ruimte aan je intuïtie. Door de stilte hoor je eerder wat je onbewuste te zeggen heeft. Wanneer je dit regelmatig doet, zul je merken dat je ook op andere momenten eerder hoort, wat je onbewuste je te vertellen heeft.

Luister naar je intuïtie

Ook jij kunt gebruik maken van je onbewuste kennis door meer naar je intuïtie te luisteren. Wanneer je meer open staat voor de signalen die je onbewuste je geeft, wordt het steeds makkelijker om naar je intuïtie te luisteren. Hopelijk lukt het je met bovenstaande tips of helpt een van onderstaande boeken je verder.

Boeken over intuïtie:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?