Gelukkig zijn – 7 tips voor meer geluk in je leven

foto: onbekend

Iedereen wil graag gelukkig zijn, maar hoe doe je dat. Wat maakt jou gelukkig? Wat heb je nodig om je gelukkig te voelen. Innerlijke Focus geeft je nu 7 tips waardoor je meer geluk in je leven ervaart.

  1. Toon je dankbaarheid. Echte dankbaarheid is een gevoel van verwondering, erkenning en waardering voor het leven. Wanneer je dankbaar bent voor wat er in je leven is, geniet je meer. Start eens een maand lang iedere maandag met bedenken waar je oprecht dankbaar voor bent in jouw leven. Maak een dankbaarheidslijstje en begin je week. Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je dat eens per week doet, je je daadwerkelijk gelukkiger voelt. Waar ben jij dankbaar voor? Meer over dankbaarheid

  1. Cultiveer optimisme. Probeer het leven eens van de zonnige kant te bekijken. Heb vertrouwen in jezelf en in de toekomst. Bedenk wat je doelen zijn en hoe je die zou kunnen bereiken. Ga ervan uit dat je je doel kunt bereiken, maar dat je alleen nog niet precies weet hoe. Visualiseer je doel en probeer dat met zoveel mogelijk details te doen. Hierdoor krijgt je doel echt vorm en wordt het makkelijker om het doel te halen.

  1. Stop met tobben en sociaal vergelijken. Maak je geen zorgen. Wanneer je je zorgen maakt, ben je met je aandacht in de toekomst. Probeer meer in het moment te leven. Vergelijk jezelf ook niet met anderen. Bedenk wat jij nodig hebt om gelukkig te zijn. Meestal zijn dit geen materiële dingen, maar zit het meer in de relationele sfeer en persoonlijke ontwikkeling. Spreek eens wat vaker af met een vriend of vriendin, ga lekker dansen of kruip met een goed boek op de bank. Als het maar iets is, waar jij blij van wordt.

  1. Wees vriendelijk. Wanneer je vriendelijk en behulpzaam bent naar anderen, wordt je daar zelf ook gelukkig van. Dit komt doordat vrijgevigheid en de bereidheid tot delen mensen gelukkig maakt. Dus heb wat meer compassie met anderen, geef eens wat vaker een complimentje of glimlach gewoon eens naar de mensen om je heen.

  1. Beweeg. Lichaamsbeweging vermindert gevoelens van stress en spanning. Het vermindert de kans op ziekte en het bevordert het (zelf)vertrouwen. Maak dus iedere dag een stevige wandeling, pak eens wat vaker de fiets of ga fijn sporten. Je zit daardoor gelijk een stukje lekkerder in je vel.

  1. Mediteer. Regelmatige meditatie maakt gelukkiger en vermindert angst en depressie. Om je gelukkiger te voelen, hoef je niet gelijk uren te mediteren. Begin eens met iedere dag 5 minuten. Je wordt er rustiger van, gaat minder tobben en krijgt meer vertrouwen in jezelf en het leven. Probeer eens 1 van deze meditaties.

  1. Leer vergeven. Vergeven doe je niet voor de ander, je doet het voor jezelf. Door te vergeven, laat je gevoelens van boosheid en teleurstelling los. Je maakt daarmee ruimte voor andere positieve gevoelens. Boeddha zei: “Het vasthouden aan boosheid is als het pakken van een gloeiend stuk houtskool om die naar iemand anders te gooien. Jij bent degene die zich brandt.” Door te vergeven wordt je rustiger, inschikkelijker, gezonder en gelukkiger. Dus ga aan de slag: wie wil jij nog iets vergeven?
 
 
is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin