Verwondering – een vleugje magie in je leven (5 tips)

foto: Conrado

Als kind kun je volledig gefascineerd naar iets kijken. Je gaat helemaal op in wat je ziet en je verwondert je erover hoe dat zo allemaal ontstaat of bestaat. De wolken zijn nog raadselachtige verschijningen en ook de wind en het ruizen van de bomen ervaar je nog als magisch.

Wanneer je groter groeit, leer je dat de wolken bestaan uit waterdamp dat is opgestegen en dat de wind ontstaat door verschil in luchtdruk. Door alles te verklaren gaat het magische eraf. Het wordt lastiger om je dan nog te verwonderen over de verschillenden kleurschakeringen in de lucht.

Alles verklaren

Graag verklaren we alles, willen we wetenschappelijk bewijs van hoe de dingen werken en in elkaar zitten. Maar soms is het juist ook fijn om dat niet te weten, zodat je nog het magische gevoel van vroeger kunt ervaren. Het gevoel van verwondering.

Verwondering & je rechterhersenhelft

Het gevoel van verwondering zetelt in je rechterhersenhelft. Je linkerhersenhelft daarentegen wil alles verklaren en benoemen. Wil overal woorden aan geven. In onze Westerse maatschappij leven we zo vanuit onze ratio. Wil jij ook eens proberen om iets er gewoon te laten zijn? Gewoon laten zijn, zonder het onder woorden te willen brengen of het te willen verklaren. Meer leven vanuit je gevoel en verbeelding.

Vasthouden verwondering

Wil jij je ook weer eens kinderlijk verwonderen? Dan heb ik voor jou hier 5 tips om je verwondering te stimuleren en weer wat magie aan je leven toe te voegen:

  1. Koester het kind in jezelf! Door het kind in jezelf te koesteren, sta je meer open voor verwondering.

  2. Wees nieuwsgiering. Ga eens op ontdekkingstocht. Trek erop uit en doe dat eens anders dan anders. Zet vervolgens al je zintuigen in en laat je overweldigen door alles wat je ervaart.

  3. Speel! Ga gewoon weer eens ouderwets spelen. Doe iets dat geen resultaat hoeft op te leveren, maar doe het gewoon omdat je het leuk vindt. Gewoon als prettig tijdverdrijf.

  4. Sta open. Sta met een open houding in het leven en bekijk alles zonder vooroordelen. Zie alles met een open blik en laat je gewoon meevoeren op de stroom.

  5. Laat je overtuigingen los. Doe eens wat oefeningen om je overtuigingen los te laten. Er bestaan vele verschillende manieren om dit te doen. (lees ook eens: Laat je overtuigingen los)

Boeken over verwondering:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?

WordPress PopUp Plugin