Balans in je leven – tips voor een rustiger gevoel

foto: Istock
Iedereen kent het wel: nog even snel de boodschappen doen uit het werk, ondertussen gaan je gedachten alle kanten op, want je zou ook nog even die vriendin bellen en je moet vanavond nog naar de sportschool. Waar haal je de tijd vandaan om alle dingen te doen die je vindt dat je moet doen?

Niet willen, maar toch doen

In de huidige maatschappij moeten we zoveel. Van onszelf, maar ook van anderen. We willen de ideale partner, ouder, werknemer etc. zijn. In iedere rol die we hebben willen we perfect zijn en laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal best veel rollen. Zou het niet mooi zijn wanneer we iets meer rust in ons leven hebben? Hieronder vind je wat tips hoe je dat kunt bereiken.

Tips voor meer balans in je leven

Er zijn een aantal dingen die je kunt doen:

  1. Maak je minder druk. Dat lijkt makkelijk gezegd, maar is wel een hele belangrijke. De wereld vergaat echt niet, wanneer je een keertje niet de perfecte versie van jezelf bent. Je hoeft echt niet altijd alles voor 100% te doen. Anderen begrijpen ook wel dat je niet altijd alles perfect kunt doen. Los van het feit dat het jezelf meer rust geeft, schept het ook rust in je omgeving. Anderen zien dat de “perfecte” jij, ook af en toe wat steken moet laten vallen en daardoor hebben ze meer vrede met zichzelf, wanneer ze dat zelf ook doen. Laat perfectie los.

  2. Bouw meer rust in. Rust is belangrijk om in balans te blijven. Wanneer je lichaam in rust is, gaat het immuunsysteem aan de slag en dat helpt je om gezond te blijven. Bouw dus, hoe druk je ook bent, iedere dag een paar rustmomenten in. Maak even een lunchwandeling of ga na het avondeten nog even een blokje om. Loop even naar de koffie-automaat in plaats van de koffie door je collega te laten halen. Op die manier heb je even een korte break van waar je mee bezig bent, en dat schept rust en helderheid in je hoofd.

  3. Mediteer. Mediteren helpt om je lichaam en geest in een rustiger vaarwater te krijgen. En het is echt niet moeilijk. Zoek een rustig plekje en sluit je ogen. Volg het ritme van je ademhaling, en verder niets. Concentreer je volledig op je ademhaling. Je hoeft niet sneller of langzamer te ademen, maar volg je ademhaling. Je zult merken, dat je doordat je je volledige aandacht bij je ademhaling hebt, er nauwelijks ruimte is voor andere gedachten. Met deze online meditatie-oefeningen en deze ademhalingsoefeningen kun je het nu heel gemakkelijk zelf leren.

Boeken over balans:

is lichaamgericht therapeut. Ze helpt al meer dan 10 jaar mensen met Stress en Burn-out klachten in haar eigen praktijk.

Ontwikkel jezelf

Ga zelf aan de slag met één van de meditaties, cursussen of zelftests.

CURSUSSEN

Zelfkennis en inzicht zorgen voor meer bewustzijn.  De cursussen van Innerlijke Focus helpen je daar bij, in je eigen tempo.

Bekijk de verschillende online cursussen voor persoonlijke groei en leiderschap.  
Zorg voor jezelf en voel je goed.

MEDITATIES

Maak gebruik van één van de gratis meditaties, mindfulness oefeningen of yoga nidra sessies.

Het helpt je ontspannen en je meer bewust te worden van wat er in je lichaam en geest op dat moment om aandacht vraagt. 

TESTS

Vul één van de gratis tests in op Innerlijke Focus.  Je kunt verschillende gratis tests maken, onder andere een HSP-test en een Dankbaarheidstest.

Ook kun je kijken hoe je scoort op stress en burn-out. Zo krijg je meer inzicht in jezelf. 

Voel je goed

Wil je meer veerkracht en balans in je leven ervaren? Ik help je graag.

Als lichaamsgericht psychosociaal therapeut help ik jou wanneer je in je leven vastloopt. Op een open, compassievolle wijze laat ik je zien en ervaren wat jouw patronen zijn. Ik help je om deze te transformeren of mee om te leren gaan. Je levensenergie gaat weer stromen en je komt in contact met je wezenlijke kern. Jouw kracht en levensvreugde worden (weer) voelbaar en je authenticiteit zichtbaar.

Nieuwsgierig geworden?